مرتضی ضرابی در نشست با خبرنگاران در جهاددانشگاهی استان اردبیل اظهار داشت: سلولهای بنیادی به عنوان ثروت هنگفت انسانی در حوزههای پزشکی مطرح است و توانسته دریچههای جدیدی را در درمان به روی متخصصان علوم پزشکی بگشاید.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بانک خون بندناف رویان بزرگترین بانک خون بندناف جهان است، تصریح کرد: 215 هزار نمونه خون بند ناف در کشور جمعآوری شده که در نوع خود ظرفیت خوبی است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان اهمیت ذخیرهسازی خون بندناف را در درمان بیماریهای مختلف یادآور شد و گفت: ذخیرهسازی بالا از خروج ارز در این حوزه جلوگیری میکند به طوری که هر نمونه خارجی استفاده شده در ایران 35 هزار یورو ارزش دارد.
ضرابی با اشاره به تأثیرات مثبت خون بندناف بر روند درمان برخی بیماریهای بدخیم و غیربدخیم افزود: سرطان خون از جمله بیماریهایی است که در آن اغلب از شیمی درمانی برای از بین بردن سلولهای خونی سرطانی استفاده میشود اما این رویکرد دارای عوارض برای سلولهایی چون ساز طبیعی بدن است و پیوند سلولهای بنیادی خونساز به طور مؤثر سلولهای قدیمی را با سلولهای جدید و سالم جایگزین میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: گزارشهای مربوط به پیوند سلولهای بنیادی خونساز به منظور درمان سرطانهای توپر نیز مانند رتینوبلاستوما سارکومای مغز استخوان و سرطانهای تخمدان حاکی از نتایج رضایتبخش است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان با بیان اینکه سلولهای بنیادی ظرفیت درمان 80 نوع بیماری را دارد، اضافه کرد: شرکت فناوری بن یاختههای رویان با حدود 2 دهه فعالیت تخصصی در حوزه ذخیرهسازی خون بندناف و خدمات پزشکی بازساختی اولین بانک خصوصی و عمومی ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف در ایران است.
ضرابی بیان کرد: این شرکت به عنوان بزرگترین بانک خون بندناف در خاورمیانه از پیشرفتهترین روشها و تجهیزات پزشکی روزها در جمعآوری پردازش آزمایش و حفظ سلولهای بنیادی خون بند نانو ساخت بند ناف استفاده میکند.
وی یادآور شد: این شرکت نزدیک به 200 هزار نمونه خون بند ناف از سراسر ایران جمعآوری کرده و همچنین امکان انجام پیوندهای موفق برای متقاضیان و مراجعهکنندگان خود در درمان بیماریهای صعبالعلاج مانند انواع سرطان خون، کم کاری شدید مغز استخوان و سایر اختلالهای خونی را فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان از راهاندازی اولین پالایشگاه ضایعات زایمانی در کشور خبر داد و تصریح کرد: 20 محصول از این ضایعات جمعآوری میشود که قابلیت استفاده درمانی را دارد.
ضرابی گفت: این پالایشگاه با دانش بومی در راستای فرآوری محصولات زایمانی ایجاد شده است.