
شهرام محمدی اظهار کرد: این اثر شامل “اژدها گولی” در شهرستان نیر است.
فرماندار نیر با اشاره به اهداف و ثمرات ثبت ملی این آثار بیان کرد: ثبت این آثار با هدف صیانت از مواریث طبیعی انجام شده و علاوه بر این فرصتی است برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی و بینالمللی که در این زمینه اقدام میشود.
محمدی با اشاره به ثبت ملی اثر منقول، غیرمنقول، طبیعی و ناملموس در این شهرستان گفت: پیشنهادهای مختلفی از شهرستان نیر برای ثبت ملی ارسال شده و در زمینه ثبت جهانی برخی آثار نیز اقداماتی انجام شده و پیگیر این امر هستیم.
فرماندار نیر با اشاره به اینکه شهرستان نیر سرشار از ظرفیت های متنوع و متعدد در حوزه آثار طبیعی است، اظهار کرد: تلاش ما این است که بتوانیم آثار منحصر به فرد شهرستان نیر را در این حوزه به ثبت ملی رسانده و در فهرست میراث طبیعی کشور قرار دهیم.
محمدی با اشاره به اینکه با ثبت آثار در فهرست میراث طبیعی قوانین حاکم و جاری کشور بهعنوان چتر حمایتی این آثار قرار گرفته و در کنار دیگر دستگاههای متولی به حفاظت و ماندگاری آثار ثبت شده کمک خواهد کرد، ادامه داد: با توجه به وجود مواریث طبیعی فراوان در شهرستان نیر، با ثبت این آثار طبیعی ارزشمند در فهرست آثار ملی، گامهای ارزندهای برای حفظ مواریث طبیعی و ارزشمند نگارستان ایران برداشتهشده و زمینههای جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی به این شهرستان بیشازپیش فراهم خواهد شد.
به گفته فرماندار شهرستان نیر، لوح ثبت این آثار پس از طی تشریفات قانونی با امضا وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور صادر و ابلاغ خواهد شد.
تپه اژدهاگولی در ۲ کیلومتری جنوب شرق شهر نیر در حوالی روستای سقزچی بقایای چشمهای تراورتن برجای مانده است که چشمانداز زیبایی را خلق کرده و تنها گودال آن باقیمانده ولی چشمه آن در سه متری این گودال مجددا از زمین خارج شده و فاقد آب است که تپه اژدهاگولی معرف این توده تراورتنی است.
طبق آییننامه و دستورالعملهای مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطههای طبیعی- تاریخی، پدیدهها و نمونههای ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاهها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیینهای معنوی و فرهنگی، آواها و مهارتها و شیوههای پخت غذاهای سنتی و…) در فهرست ملی را در بر میگیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رییس شورا، معاون میراثفرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنویوطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دورهای و بر اساس پروندههای موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحبنظران و نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل میشود.
کد خبر : 21242