
شهرام حبیبزاده روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، با اشاره به افزایش موارد بروز بیماری کووید.۱۹ و نارنجی شدن وضعیت شیوع این بیماری در شهرستان اردبیل افزود: طبق هشدارهای قبلی، چرخش شیوع ویروس در جامعه برقرار است و با سرد شدن هوا و کم شدن تهویه فضاهای سربسته، احتمال انتشار ویروس بیشتر شده است.
وی با هشدار به رعایت موارد ایمنی سلامت در سفرهای خارجی بیان کرد: چرخه شیوع کرونا در برخی کشورها مثل ترکیه و روسیه در حال ورود به خیز بعدی بوده و ویروس دلتاپلاس به عنوان سویه جدید در این کشورها شایع شده و با توجه به مراودات با این کشورها، ممکن است سویه جدید ویروس کرونا از طریق مرزها وارد استان شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین با اشاره به برگزاری مراسم عروسی و عادیانگاری شیوع کرونا در جامعه گفت: اگر جهش جدیدی در ویروس کرونا اتفاق بیافتد، احتمال شیوع خیز ششم بسیار زیاد خواهد بود و بر این اساس، در صورت کمتوجهی شهروندان شیوع موج ششم دور از انتظار نیست.
وی بیان کرد: هماکنون شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در وضعیت زرد قرار دارد و از دیروز شهرستان اردبیل به علت افزایش موارد ابتلا، از شرایط زرد شیوع خارج شده و در وضعیت نارنجی قرار گرفته است.
دکتر حبیبزاده اظهار کرد: هماینک شهرستانهای بیلهسوار، گرمی، نیر، اصلاندوز، کوثر، نمین و سرعین در وضعیت آبی و شهرستانهای خلخال، پارسآباد و مشگینشهر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
وی ادامه داد: آمار مراجعه روزانه افراد مشکوک به ابتلای کووید.۱۹ به مراکز درمانی استان اردبیل که تا چند روز پیش روند کاهشی را طی میکرد، در وضعیت پایدار رو به افزایش قرار گرفته است به طوری که در شبانهروز گذشته ۱۰۰ فرد مبتلا تحت نظر قرار گرفته و خدمات درمانی دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، خواستار پرهیز از دورهمی و عادیانگاری بیماری کووید.۱۹ و نیز استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان شد و گفت: آمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این استان به ۴۸ نفر رسیده است.
وی اظهار کرد: در شبانهروز گذشته ۲۷ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل نیز پس از بهبودی نسبی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند.
دکتر حبیبزاده تنها چاره ادامه کاهش سیر شیوع کرونا در این استان را رعایت جدی و سختگیرانه دستورالعملهای بهداشتی ذکر کرد.
وی با اشاره به تزریق ۲ دُز واکسن برای بیش از ۵۲ درصد جمعیت هدف در استان اردبیل اضافه کرد: از ۲۲ بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۲۳۲ دُز واکسن کرونا برای گروههای هدف در این استان تزریق شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین اعلام کرد: تاکنون ۸۳۹ هزار و ۸۹۸ دُز واکسن نوبت اول و ۵۴۶ هزار و ۳۳۴ دُز واکسن نوبت دوم در استان اردبیل تزریق شده است.
وی با اشاره به تداوم فرایند واکسیناسیون کرونا در استان اردبیل و افزایش سرعت واکسیناسیون در این استان با اختصاص محمولههای پرتعداد واکسن کرونا به استان افزود: امیدواریم با ادامه همین روند، تا آخر همین ماه، تمام گروههای سنی و بسیاری از گروههای شغلی واکسینه شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تاکید کرد: حتی افرادی که ۲ دُز واکسن کرونا زدهاند و ۲ هفته از زمان واکسیناسیون آنها گذشته است، باید ماسک زده و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند چون واکسیناسیون باعث پیشگیری از ابتلا نمیشود و تنها در پیشگیری از مرگ و میر موثر است.
روند عمومی شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که تا چند روز اخیر در حال کاهش بود، متوقف شده و با صعودی شدن ابتلا، نگرانی از اوجگیری دوباره شیوع این بیماری افزایش یافته است.
بنا به اعلام ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، با فوت یک فرد مبتلای دیگر طی شبانهروز گذشته، آمار جانباختگان کرونا طی ۲۰ ماه گذشته در این استان به رقم ۲ هزار و ۵۲۱ نفر رسید.
بر اساس اعلام این مرجع، طی شبانهروز گذشته مجموع بستری مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان نیز به ۱۸۷ نفر رسیده که ۷۱۰ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در ۲ ماه پیش است.
بر اساس اعلام ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، طی شبانهروز گذشته ۳۵ فرد جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند که این میزان بستری نیز نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در ۲ ماه قبل، ۱۵۴ نفر کاهش را نشان میدهد.
بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه سال گذشته با ۲۲ فوتی، بیشترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا با ۱۸۹ نفر و بالاترین رکورد بستری همزمان مبتلایان نیز با ۸۹۷ نفر در روز ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است./ایرنا
کد خبر : 19643