
فیروز ندایی در جلسه بررسی آخرین وضعیت مدیریت خشکسالی و کمبود منابع آب در شبکههای آبیاری و زهکشی مغان افزود: ضروری است اقدامات اساسی در اصلاح و تدوین الگوی کشت برای شبکههای زهکشی مغان و خداآفرین براساس اقلیم، ظرفیت تاسیسات، منابع آبی قابل دسترس و شرایط اجتماعی منطقه با همکاری نهادهای مربوطه انجام شود.
وی اظهار کرد:با توجه به وضعیت خشکسالی باید از هرگونه تحویل آب به اراضی فاقد کشت جلوگیری و از برنامهریزی برای کشت زود هنگام محصولات پاییزه توسط مشترکان شبکه آبیاری خودداری شود.
ندایی از زارعان منطقه مغان خواست تا با توجه به وقوع خشکسالی و محدودیت منابع آبی از هرگونه برنامه ریزی برای کشت زودهنگام محصولات پاییزه از جمله سیر و کلزا حداقل تا ۱۵ مهرماه سال جاری خودداری کنند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه خشکسالی امسال در ۷۰ سال گذشته بی سابقه بوده است افزود: امسال متوسط بارندگی در کشور ۱۴۷ میلی متر ارزیابی شده که متوسط آن در سال گذشته ۳۰۶ میلی متر و در دراز مدت ۲۳۰ میلی متر برآورد شده و بر اساس ارزیابیهای بدست آمده استان اردبیل از نظر میانگین کشوری در سطح بالا است.
وی اضافه کرد: از نظر میزان بارندگی استان اردبیل بیست و ششمین استان در بین ۳۱ استان قرار دارد و میزان بارندگی امسال ۲۴۹ میلی متر برآورد شده که متوسط آن در سال گذشته ۲۸۸ میلی متر و در دراز مدت ۳۱۰ میلی متر میباشد.
ندایی ادامه داد:میزان بارندگی در استان اردبیل نسبت به متوسط و دراز مدت سال ۱۹ در صد کاهش داشته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل مصرف بهینه آب و صرفه جویی در استفاده از آب کشاورزی و آشامیدنی را ضروری دانست و گفت: لازم است رسانهها فرهنگ استفاده بهینه از آب کشاورزی و آشامیدنی را در بین مردم ترویج دهند.
وی با اشاره به اهمیت تامین آب شرب پایدار برای شهروندان و مصارف کشاورزی بر نظارت دقیق الگوی کشت اراضی پایاب شبکهها تاکید کرد و صرفهجویی در مصارف مختلف آب سد ها را به دلیل کاهش بارشها در سال جاری خواستار شد.
استان اردبیل مشتمل بر ۱۳ شهرستان و دارای چهار محدوده مطالعاتی آب است که مقادیر بارش بر اساس آمار ۲۴ ایستگاه مبنای مستقر در نقاط مختلف گستره استان همه روزه رصد، اندازهگیری و ثبت میشود./ایرنا
کد خبر : 19370