
گردشگری زمستانی در سراسر دنیا صنعتی سودآور است. اغلب کارشناسان دلایل این توجه و توسعه فعالیتهای گردشگری زمستانی در مناطق محلی کوهستانی را علاوه بر افزایش تقاضا از سوی مخاطبان، عمدتا نتیجه عدم کارایی فعالیتهای سنتی در اشتغال و درآمدزایی و محدودیتهایی که بخش کشاورزی با آن روبهرو است، میدانند.
اردبیل به عنوان پایتخت برف ایران از پتانسیل بالایی در جهت رشد و توسعه این نوع گردشگری دارد.
-استفاده از ظرفیت رسانه ها خصوصا ازنوع مجازی در جهت عمومی کردن زمستان بیدار اردبیل با استفاده از کمپین ها (ملی و جهانی)، گروه ها، کانال های مجازی و ….
-ایجاد پارک های زمستانی در اقصی نقاط برف خیز استان
-استفاده از ظرفیت های پارک علم و فن آوری، استارت آپ و … در جهت پیشبرد علمی اهداف این طرح
-سرمایه گذاری بر روی بالیخلی چای و شورابیل در زمستان و ضخیم تر کردن یخ های روی رودخانه و دریاچه در جهت اجرای اسکیت روی یخ (پاتیناژ) و همچنین برگزاری مسابقات متنوع زمستانی خصوصا پاتیناز در عرصه کشوری، آسیایی و جهانی
– کارناوال کودکان با عنوان “بهمن شنلیگی”. در این کارناوال که می تواند در دهه مبارک فجر در شهر اردبیل برگزار شود می توان بچه ها را از سراسر ایران و حتی کشورهای همجوار به اردبیل آورد و به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی صورتک ها و ماسک های کارتونی به دو شکل خیر و شر تدارک دید تا کودکان استفاده کنند. در گروه های پیاده، سوار بر کالسکه و دیگر ادوات خاطرات و کارناوال زیبایی به یادگار بگذارند و همه ساله تکرار شود که در کنار آنها مارش ها، موسیقی محلی و سرودها ارایه کرد. مکان نیز می تواند از میدان شریعتی شروع تا تازه میدان ادامه یابد.
-مسابقاتی همچون راهپیمایی برفی (ملی، آسیایی و جهانی)، سورتمه سواری، اسنوک سواری، اسنوشوئینگ، بیس بردینگ نیز می تواند به اجرا درآید که نیازمند احداث مکانهایی برای چنین مسابقات است.
– برنامه ریزی جهت زنده کردن آیین های فولکلوریک و قدیمی منطقه با محوریت زمستان و با تولید و ساخت المان های متنوع از جمله تکم و تکم چی، شاختا بابا و قارقئز.
-شاختا بابا به معنی بابا سرما و نوهاش که دختری به نام قارقئز و یا چله کوچک است، با آمدن فصل سرما و با گرامیداشت عید “ناردوغان بایرامی” یا عید تولد خورشید، مهمان مناطقی میشدند که زمستانهای سخت و طولانی داشتند و گاه هم از دل افسانهها بیرون آمده و با پوشیدن لباس عید به کودکان هدیه میدادند. یک پژوهشگر فولکلور معتقد است که بابا نوئل همان «شاختا بابا» بوده که از مناطق ترک نشین به کشورهای اروپایی رفته است.
-شاختا بابا که به “آیاز آتا” هم مشهور است به معنی پدر سرما نوعی الهه است. بسیاری از محققان بر این باورند که بابا نوئل، سورتمهی جادوییاش، درخت نوئل، ستاره بالای درخت نوئل همگی از فرهنگ «شمنیزم» وارد فرهنگ اروپایی شده و بعدها بدلیل تقارن تصادفی میلاد مسیح با شروع چله زمستان، رنگ و بوی مسیحی به خود گرفته است.
-اگر به آداب و رسوم قدیمی منطقه بها داده شود می تواند در جذب بسیاری از توریست ها برای تماشا و دیدن آنها در زمستان به اردبیل سرازیر شوند.
-در انتها یادآور می شوم که شورای شهر اردبیل می تواند برای دستیابی به ایده ها و الگوهای بهتر، طراحان، گرافیست ها، معماران و… شاخص اردبیل از کشورهای سردسیر خصوصا کشورهای اسکاندیناوی که از زمستان ها بهترین استفاده ها را می برند، جهت ایده و الگو برداری اعزام کند تا از تجربیات آنها استفاده شود.
کد خبر : 15768